Tijelo mrtvog poljskog nautičara pronađeno nedaleko od Sušice

Tijelo mrtvog poljskog nautičara pronađeno nedaleko od Sušice

PREKO – Tijelo nestalog nautičara pronađeno je danas nedaleko od Ugljana, javlja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Potraga je počela jutros kada je Županijski centar 112 dobio dojavu skipera jedrilice Levant, koji je prijavio nestanak člana posade T. Z. (67).  Odmah nakon toga je MRCC Rijeka pokrenula koordiniranu potražno-spasilačku akciju s Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Zadar, a u dogovoru sa Obalnom stražom RH u pripravnost je stavljen i zrakoplov tipa Pilatus.

Na iznajmljenoj jedrilici Levant s koje je prijavljen nestanak poljskog nautičara nalazilo još 10 članova posade, svi državljani Republike Poljske, uključujući skipera, koji su u okviru očevida i istrage koje provode službenici Zadarske kapetanije i PU zadarske zadržani na zatečenoj poziciji, u uvali Muline.

Prema izjavama članova posade, nestanak njihova člana primijetili su jutros u 7 sati. Nedugo nakon početka traganja, u 10.27 sati u MRCC Rijeka zaprimljena je obavijest očevica, S. L., hrvatskoga državljanina, koji je iz vlastite brodice uočio plutajuće tijelo u moru oko jednu nautičku milju sjeverno od mjesta Sušice. kamo su odmah upućeni službenici LK Zadar i Pomorske policije Zadar.

Tijelo je po izvlačenju na palubu spasilačke brodice Zadarske kapetanije prevezeno u Ugljan i predano u daljnje postupanje službenicima Pomorske policije Zadar, nakon čega je u 12.57 sati OKC MUP Zadarske županije obavijestio MRCC Rijeka da je potvrđen identitet i da tijelo, nažalost, pripada poljskom državljaninu za kojim se tragalo, javljaju iz ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

PU zadarska nastavit će istragu o smrti nautičara.