Koncert Klape Munita u Lukoranu odgođen za nedjelju, 24. lipnja

Koncert Klape Munita u Lukoranu odgođen za nedjelju, 24. lipnja

LUKORAN – Koncert klape Munita, koji se trebao održati u petak, 22. lipnja u 21 sat, ODGAĐA SE zbog loših vremenskih uvjeta za nedjelju, 24. lipnja u 21 sat.

Koncert klape Munita dugogodišnja je želja člana klape Hrvoja Rančića, koji je i sam Lukoranac, iako cijeli život živi u Zadru. Upravo je to razlog što je koncert zamišljen na lukoranskom “glumu”, u Rančićevima, na mjestu gdje je rođen njegov otac.

Još jedan važan razlog za odabir mjesta je i želja da ovaj koncert bude održan u najprikladnijem mogućem ambijentu – intimnom i malom prostoru s kojega se pruža pogled na cijeli Lukoran, a koji je poznat samo mještanima i dugogodišnjim gostima.

Upravo je njima i namijenjen – kao dar Klape Munita Lukorancima i mještanima otoka Ugljana, pomalo skriven od turističke vreve i šušura.

Koncert će se sastojati od izvornog klapskog, a cappella repertoara, koji klapa primarno njeguje i izvodi, ali i od autorskih skladbi i višeglasnih obrada najljepših dalmatinskih pjesama uz pratnju gitare.

U zadarskoj Klapi Munita nastupa pet pjevača s višegodišnjim klapskim iskustvom. U posljednjih nekoliko godina ostvarili su zapažene uspjehe i projekte – u a capella tradicijskom pjevanju potvrdili su se kao finalisti Festivala dalmatinskih klapa u Omišu i bili sudionici elitnih klapskih događanja (2015. godine predstavljali su dalmatinsko klapsko pjevanje na Europa Cantat Festu u mađarskom Pečuhu).

Klapa je objavila i CD u izdanju Croatia Recordsa pod nazivom “Za šaku Munite”. Bavi se i autorskim radom, do sada je objavila nekoliko autorskih pjesama, a jedna od najpoznatijih je “Vratite mi moja lita” na kojoj je gost klape bio Tedi Spalato, i pjesmu “Obećajem”, koja je lani osvojila posebnu nagradu portala Dalmacija danas na VDP Kaštela.

I ove će godine Klapa Munita nastupiti na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, marijanskom festivalu “Klape Gospi Sinjskoj” itd.

Koncert će se održati na istome mjestu – u Lukoranu, na Rančićevu glumu, uz podršku TZ Općine Preko i Udruge mladih Jarac Lukoran.

Ulaz je slobodan!