Napomena: Klinite na sliku za uvećani prikaz.

Sanacija krova na ugljanskom vrtiću početkom srpnja

UGLJAN – Iako problemi s izolacijom krova na Dječjem vrtiću Lastavica, područnom odjelu Ugljan, traju dulje vrijeme, ovotjedna jaka kiša doslovno je “prelila čašu” i prodrla u dio prostorija.

Točnije, u ulazni dio kroz koji djeca prolaze do sanitarnog čvora i garderobe. Voda se, potvrđuje ravnateljica vrtića Đana Ćurković Jadrijev, kapala s plafona i slijevala po zidovima.

– Odmah smo, zbog sigurnosti djece, isključili struju i djecu premjestili u lukoranski vrtić jer su na jednom zidu s kojeg je curila voda utičnice, a kako je sada toplo i ne treba nam električna grijalica koja je bila na tome mjestu, do daljnjega u tom dijelu vrtića nećemo imati električne energije, pojasnila je ravnateljica koja je o svemu odmah obavijestila općinsku upravu.

Sigurnost djece, ističe, na prvome je mjestu i s prvim danima dvomjesečnih ljetnih praznika, kada vrtić neće raditi, sanirat će se šteta, staviti nova izolacija i popraviti krov kroz koji je prodirala voda.

– I ravnateljica i roditelji odmah su me obavijestili o prokišnjavanju u ugljanskom vrtiću i ja sam im obećao da ćemo štetu sanirati i riješiti problem ovoga ljeta, s prvim danima srpnja jer će vrtić biti zatvoren dva mjeseca. Nažalost, velikih problema imali smo ove zime u lukoranskoj školi i na zgradi u Sutomišćici, gdje su također smješteni vrtić i područna škola. Morali smo zamijeniti stare i dotrajale prozore koji se više nisu mogli zatvoriti. Znamo da je i u ugljanskom vrtiću kritična situacija, ali nismo mogli raditi sve odjednom. U te objekte godinama se nije se sustavno ulagalo i problemi su se nagomilali, kaže općinski načelnik Jure Brižić i moli roditelje čija djeca pohađaju ugljanski vrtić za još malo strpljenja.

Dodaje kako je iz općinskog proračuna za radove na zgradi u lukoranskoj školi i u Sutomišćici izdvojeno oko 50.000 kuna, a zahvat na ugljanskom vrtiću stajat će oko 30.000 kuna.