Službeno se otvara najljepše nogometno igralište na Jadranu

Službeno se otvara najljepše nogometno igralište na Jadranu

Novouređeno igralište NŠK-a Sveti Mihovil u Sutomišćici svečano se otvara u ponedjeljak 14. svibnja. Kao posebni gosti na otvorenje stižu nogometaši prvoligaša Osijeka koji će za tu prigodu odigrati prijateljsku utakmicu protiv domaće momčadi. Svečani program starta od 17, a utakmica počinje u 18 sati.
Uoči početka utakmice mladi polaznici nogometne škole Svetog Mihovila će odraditi zagrijavanje sa seniorima, a na poluvremenu će biti održana nagradna igra za gledatelje ‘Žongliraj i osvoji’.
U projekt obnove igrališta u Sutomišćici uloženo je oko 1,2 milijuna kuna, a sredstva je u potpunosti osigurala Općina Preko. Uz novu drenažu terena, postavljena je umjetna trava, kao i nove ograde, zaštitne mreže i golovi. Uskoro bi trebala krenuti i obnova svlačionica.
Klub koji djeluje već 22 godinu napokon je dobio uvjete za normalan rad. U našoj školi nogometa trenira više od 120 djece s otoka Ugljana i Pašmana, a od prošle godine imamo i školu nogometa za djevojčice.
Na otvorenje su, putem klupske facebook stranice pozvali brojni bivši igrači i prijatelji kluba – Marin Tomasov, Ivan Santini, Krševan Santini, Lovro Majer, Toni Kolega, Šime Gregov, kao i svjetski poznata manekenka Nevena Dujmović…
U nedjelju je održan i prvi povijesni trening na novom igralištu. Seniori, pod vodstvom trenera Damira Korenova spremaju se za utakmicu s prvoligašem iz Osijeka.