U nedjelju se u Ugljanu biraju najbolja otočna maslinova ulja

U nedjelju se u Ugljanu biraju najbolja otočna maslinova ulja

UGLJAN – I nadolazeći vikend bit će u znaku maslina i maslinova ulja! U organizaciji Općine Preko, TZO Preko i TZ mjesta Ugljan, u nedjelju, 13. svibnja, održat će se Dani maslinovog ulja Ugljan.

 Nakon otvaranja manifestacije u 16 sati ispred ureda TZ mjesta Ugljan, održat će se gastro show: priprema bodulskih jela na nove načine, a glavna zvijezda bit će Barica iz showa “3 2 1 kuhaj”, koja će pripremati sipu s bobom!
U sklopu programa održat će se sajam otočnih proizvoda, prezentacija izrade predmeta od maslinova drveta, vođena degustacija ulja i pokazna rezidba maslina.
Bit će predstavljena i brošura “Identifikacija sorata maslina Zadarske županije”, plod višegodišnjeg istraživanja prof. dr. Đenija Benčića i njegovih suradnika, nakladnika Općine Preko i urednika Mladena Lucina, Daniela Segarića i Ante Župana.
Za najmlađe će biti organizirana kreativna radionica “Kako je nastala maslina”, koju će voditi prof. Ana Fundak iz Centra za obuku Tempero.
Nakon proglašenja pobjednika i dodjele diploma i priznanja, druženje će se nastaviti uz degustaciju otočnih jela i klapsku pismu!
Sve posjetitelje ove godine će dočekati Teta Oliveta!