Šime Marcelić i Vojko Škopić zlatni na Danima masline Zadar

Šime Marcelić i Vojko Škopić zlatni na Danima masline Zadar

PREKO – Na 20. Danima masline u Zadru ugljanski maslinari Šime Marcelić i Vojko Škopić u kategoriji otvorenih ekstradjevičanskih ulja osvojili su zlatne medalje.

Marceliću je to u ovoj sezoni drugo zlato, a Škopiću treće, uz osvojena tri srebra na natjecanjima u Nadinu, Vodicama i Zagrebu.

– Prema osvojenim nagradama i medaljama, prošla sezona bit će za pamćenje, a dobrom rezultatu nadama se i na Danima maslinovog ulja u Ugljanu 13. svibnja, komentirao je Škopić te dodao kako bi i sljedeća sezona mogla biti uspješna jer su njegove masline trenutačno “u dobroj kondiciji, nikad bolje i plodnije”.

Od 200 uzoraka pristiglih iz svih hrvatskih jadranskih županija, ali i iz Italije, Slovenije i Crne Gore na ocjenjivanje na zadarske Dane maslina, čak 192 ulja su ekstradjevičanska, samo osam u kategoriji djevičanskih i nijedno u kategoriji lampante. Što znači da nijedno ulje nije ocijenjeno kao nejestivo, lampante, a to se dogodilo prvi put otkad je ove manifestacije.
Šampioni manifestacije su Ante Vulin iz Pakoštana u kategoriji otvorenih ulja i Ratko Erlić iz Banjola kod Medulina u kategoriji pakovina.
Fotografije Arif Sitnica/Zadarski list