Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana brončane na državnom prvenstvu

Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana brončane na državnom prvenstvu

PREKO – Na državnom prvenstvu, koje se proteklog vikenda održalo u Župi dubrovačkoj, Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana osvojile su u formaciji brončani pehar te se plasirale na Europsko prvenstvo koje će se u rujnu održati u Srbiji.

U formaciji su plesale Anđela Perin, Izabela Bobić iz Kraja, Marina Šljivac iz Banja, Viktorija Skoko, Iva Vrkić i predvodica grupe Bernarda Klarin iz Preka, koja je s  trenericom Željkom Vitlov napravila koreografiju.
Anđela Perin iz Kali u seniorskoj neformaciji osvojila je brončanu medalju te je također osigurala natjecanje na Europskom prvenstvu, kao i Marina Šljivac.
– Iznimno sam zadovoljna rezultatima jer djevojke cijele godine vrijedno treniraju i vježbaju kako bi na natjecanjima ponosno predstavljale svoj otok i grad. I ovoga puta zahvaljujemo općianma Preko, Kali, Kukljica, Pašman, Gradu Zadru i Zadarskoj županiji jer bez njihove pomoći ne bismo mogle otoći na državbno prvenstvo, kazala je Željka Vitlov, trenerica i predsjednica udruge Željka Vitlov.
Udruga Zadarske mažoretkinje osvojila je zlatnu medalju u neformaciji duo – Iva Vrkić i Viktorija Skoko, te su se plasirale na Europsko prvenstvo, a Veronika Dijan iz Sukošana bila je srebrna i osigurala nastup na Europskom prvenstvu.
Državno prvenstvo mažoretkinja Republike Hrvatske u Župi Dubrovačkoj održalo se pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i Hrvatskog mažoret saveza, a sudjelovalo je oko dvije tisuće mažoretkinja.
Fotografije Željka Vitlov i nportal.hr