Najmlađe mažoretkinje predstavile se na županijskom natjecanju u Preku

Najmlađe mažoretkinje predstavile se na županijskom natjecanju u Preku

PREKO – U sklopu Županijskih dana, školska sportska dvorana u Preku u subotu je bila domaćin prvenstva Južne regije u mažoret plesu u kategoriji “Prvi korak”.
 
Za pedesetak djevojčica iz Zadra, Nina, Biograda, Pakoštana te s otoka Ugljana i Pašmana u dobi od četiri do devet godina i stvarno i metaforički to je bio “prvi korak” jer su se prvi put borile za medalje.
 
Kako je pojasnila trenerica i voditeljica Sekcije mažoretkinja otoka Ugljana i Pašmana Željka Vitlov, djevojčice su pred sucima plesale same, sve na istu glazbu i na istu, zadanu koreografiju.
 
– Ovo je druga godina da Hrvatski mažoret savez organizira natjecanje ovoga tipa s ciljem da se djevojčice natječu same za sebe, da ih se motivira za još veće uključivanje u mažoret ples i buduće aktivnosti u njihovim udrugama i klubovima, dodala je trenerica Vitlov.
 
Prema ocjeni i bodovima sudaca Alena Šćurića, predsjednika Hrvatskoga mažoret saveza, i Marije Sremić, djevojčice su nagrađene zlatnom, srebrnom i brončanom medaljom. 
 
Rezultati s prvenstva “Prvi korak” ni na koji način neće utjecati na sudjelovanje na drugim natjecanjima, a trenerica Željka Vitlov trenutačno se s djevojčicama i djevojkama od 10 do 21 godine Sekcije mažoretkinja otoka Ugljana i Pašmana priprema za državno prvenstvo koje će se 6. svibnja održati u Župi dubrovačkoj.
 
– Očekujem dobar uspjeh naših mažoretkinja na državnom prvenstvu, a u planu je da sljedeće godine domaćin nacionalnog natjecanja, na kojemu sudjeluje oko 35 gradova, bude naš otok, odnosno sportska dvorana OŠ Valentina Klarina u Preku, najavljuje Željka Vitlov.
 
Subotnje natjecanje otvorila je Dražena Strihić, pročelnica Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, razvoj i EU fondove u Općini Preko, poželjevši svim djevojčicama dobar nastup i ponovni susret na državnom prvenstvu na Ugljanu, što je u pozdravnom govoru kao realnu mogućnost najavio i predsjednik Hrvatskoga mažoret saveza Alen Šćurić.
 
Organizator je Hrvatski mazoret savez te suorganizator Udruga Zadarske mazoretkinje sekcija mazoretkinje otoka Ugljana i Pasmana.
Mazoretkinje su bile iz Zadra, Nina, Biograda, Pakostana i otok Ugljan i Pasman .
Ocjenivali su ih licencirani suci, predsjednik Hrvatskog mažoret saveza Alen Šćurić i sutkinja Marija Sremić.
 
Organizator natjecanja bio je Hrvatski mažoret savez, suorganizator Udruga Zadarske mažoretkinje, Sekcija mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana, a sponzori općine Preko, Kali i Pašman, Zadarska županija, turističke zajednice Preko i Kali, Santa i Tvornica kruha Zadar.
 
Kako je bilo na prvenstvu “Prvi korak”, pogledajte u FOTOGALERIJI