Rok za prijavu na Dane maslinovog ulja Ugljan produljen do 30. ožujka

Rok za prijavu na Dane maslinovog ulja Ugljan produljen do 30. ožujka

UGLJAN – Turistička zajednica mjesta Ugljan, uz potporu Općine Preko, i ove će godine organizirati Dane maslinovog ulja. 

Šesti po redu Dani maslinovog ulja održat će se u Ugljanu 5. svibnja, a cilj ove popularne otočne manifestacije jest promocija Ugljana kao otoka maslina, predstavljenje ponude tradicionalnih otočnih proizvoda i obogaćivanje turističke ponude u predsezoni.
 
Organizatori stoga pozivaju otočne maslinare da se uključe i prijave ulja za ocjenjivanje i degustaciju te da se pridruže samoj manifestaciji. Iako je prvotno najavljeno da se ulja primaju do 16. ožujka, iz TZ mjesta Uljan obavještavaju da je rok za prijavu PRODULJEN do 30. ožujka 2018.

Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelena ili smeđa). Boce se mogu unaprijed preuzeti u uredu TZ mjesta Ugljan. Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga Olea Zadar – stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja. Cijena analize ulja iznosi 150 kuna po uzorku, a u nju je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize, predavanja stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene stručne degustacije maslinovih ulja, festival otočnih proizvoda te domjenak na završnoj večeri dodjele priznanja.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavljaju se u ured Turističke zajednice mjesta Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 30. ožujka 2018. godine. Uzorke, prijavnicu i  potvrdu o uplati moguće je poslati i poštom na adresu: Turistička zajednica mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan. Inače, dosad su prijavljena 22 uzorka ulja! 

Podaci za uplatu:
Primatelj: Turistička zajednica mjesta Ugljan 
IBAN: HR08 2340 0091 1106 1293 4 
Model:  HR 67, poziv na broj:  OIB natjecatelja, s naznakom „za Dane maslinovog ulja 2018.“
Dodatne informacije mogu se dobiti na tel. broju 023/288-011.