Na Uskrsnom sajmu u Zagrebu 24 proizvođača sa 12 otoka

Na Uskrsnom sajmu u Zagrebu 24 proizvođača sa 12 otoka

PREKO – Tradicionalno preduskrsno predstavljanje projekta Hrvatski otočni proizvod u Zagrebu otvoreno je jučer na Trgu bana Josipa Jelačića, između Radićeve ulice i Splavnice.

Dvadeset i četiri otočna proizvođača s Hvara, Brača, Visa, Dugog otoka, Ugljana, Prvića, Krka, Raba, Paga, Korčule, Lastova, i Pelješca predstavljaju maslinova ulja, sireve, mariniranu ribu, vina, rakije i likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku i suvenire te ostale specifične otočne proizvode.

Projekt  Hrvatski otočni proizvod kreiran je kao projekt koji potiče razvoj poduzetništva, uključuje različite nacionalne razine (od lokalne do državne), obuhvaća različite poslovne subjekte, zaokružio je otoke kao regiju, promiče izvrsnost i prepoznatljivost, čuva tradiciju i uvodi inovativnost, omogućuje rast i razvoj subjekata unutar projekta do optimalnih granica. Temeljni je cilj projekta identificiranje, proizvodnja, distribucija i promidžba izvornih i kvalitetnih otočnih proizvoda koji će kao takvi biti prepoznati i u Hrvatskoj i izvan nje. 

Oznaku Hrvatski otočni proizvod do sada je dobilo 279 otočnih proizvođača za 880 proizvoda i proizvodnih linija sa 24 otoka i poluotoka Pelješca. 

Sajam je otvoren do 14. ožujka, svaki dan od 8 do 20 sati.