Za rad udruga Općina Pašman u proračunu osigurala 274.000 kuna

Za rad udruga Općina Pašman u proračunu osigurala 274.000 kuna

PAŠMAN – Predstavnici 14 udruga koje djeluju na području Općine Pašman održali su radni sastanak s načelnikom općine Krešimirom Ćosićem kako bi se, u suradnji s TZO Pašman i općinskom upravom, što bolje pripremili za nadolazeću sezonu.

Načelnik Ćosić naglasio je kako je u općinskom proračunu za rad udruga osigurano 274.000 kuna te ih pozvao da prijave događanja i projekte na natječaj koji će Općina Pašman objaviti u ožujku. 

– Mislim da imamo zajednički cilj – produljenje turističke sezone! Stoga pozivamo udruge da zajedničkim snagama poboljšamo rad kako bi se to i ostvarilo. Za bilo kakvu pomoć oko prijave na natječaj predstavnici udruga mogu se obratiti Turističkoj zajednici Općine Pašman, Petri Perinović, inače zaduženoj za marketing i promociju, a u ured TZ-a mogu dostaviti i popis svih događanja za ljetne mjesece kako bi ih na vrijeme objavili na mrežnoj stranici TZ-a, dodao je načelnik.

Predstavnici udruga mišljenja su da bi godišnji novčani iznos koji se izdvaja za svaku pojedinu udrugu trebao biti usklađen sa zaslugama i radom udruga, na što ih je načelnik pozvao da u financijskim izvještajima podnesu stvarne rashode, a Općina Pašman nagradit će trud i rad udruge koja se zalaže za promicanje otoka.

Na sastanku se raspravljalo i o ciljevima svake pojedine udruge, a predstavnik Lovačkog društva kazao je kako im je u planu gradnja lovačkog doma i streljane, ali za to im je potrebna pomoć Općine Pašman. Pomoć je tražio i KUD sv. Luka iz Ždrelca za financiranje novih nošnji. 

Sastanku su prisustvovale sljedeće udruge: Mažoretkinje otoka Pašmana (Željka Vitlov),  ŠRD Škrpina (Romeo Pedišić), D.Š.R. Kolešće (Jerko Kovačić), KUD Nevijana (Jasminka Kučina), Udruga Bumbak (Petra Perinović), Udruga Porcijunkula (Šime Bačinić), NŠK Sveti Mihovil (Dario Korenov), Udruga Drobnica (Božidar Stagličić), KUD Sv. Luka (Silvo Jelenić), Klapa Zikva (Ivana Kulonja), ŠD Postimana (Ivan Mađerić),  Udruga DUM (Mate Ćosić), Udruga Levanda (Koraljka Jugović) i Lovačko društvo (Nedjeljko Medić).