Za Škraping dosad stiglo više od 600 prijava iz 11 zemalja

Za Škraping dosad stiglo više od 600 prijava iz 11 zemalja

TKON – Od 10. siječnja, kada su otvorene prijave za Škraping, prijavljeno je više od 600 natjecatelja iz 11 država – Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske, Njemačke…

Organizatori podsjećaju da je potpuna i važeća prijava za sudjelovanje na Škrapingu ona po kojoj je izvršena uplata startnine!

Škraping utrka održat će se u subotu, 3. ožujka, a Škraping tjedan počet će sedam dana ranije, 25. veljače, eko-akcijom čišćenja staza i podmorja otoka Pašmana.

Za posjetitelje i natjecatelje u Škraping tjednu pripremljen je kulturno i gastronomski bogat program, od predavanja, radionica, dječjeg šahovskog turnira, predstave „Ćakule po’ javorom“ pa do tradicionalnog Sajma otočnih proizvoda s više od 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka. Ovogodišnji “prijatelji sajma” dolazes s otoka Šolte i nositelji su oznake Hrvatski otočni proizvod.

Dan poslije Škrapinga, u nedjelju, 4. ožujka, održat će se Škrapić – mali Škraping za djecu u organizaciji Dječjeg vrtića Ćok iz Tkona na kojemu će sudjelovativiše od 200 malih Škrapera iz brojnih vrtića Zadarske županije.