Za ulaganja u nepoljoprivredne djelatnosti 187,8 milijuna kuna

Za ulaganja u nepoljoprivredne djelatnosti 187,8 milijuna kuna

PREKO – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj za potpore ulaganju u nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima vrijedne ukupno 187,8 milijuna kuna.

Cilj je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Moguće je ulagati u sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnim područjima: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima, usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge. Ili, pak, u sektoru turizma u ruralnom području te u sektoru tradicijskih i umjetničkih obrta.

Potpore su namijenjene poljoprivrednim gospodarstvima upisanima u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1000 eura, u rangu mikro ili malog poduzeća.

Visina potpore po korisniku iznosi 375.575 kuna (50.000 eura), a zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 12. ožujka do 23. travnja.

Natječaj je objavljen u okviru podmjere 6.2 .”Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” tipa operacije 6.2.1. “Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Više informacija o natječaju na mrežnoj stranici Agencije