Foto klub Kornat organizira 23. međunarodnu izložbu fotografija

Foto klub Kornat organizira 23. međunarodnu izložbu fotografija

KUKLJICA – Foto klub Kornat iz Kukljice poziva fotografe da prijave svoje radove na 23. međunarodnu izložbu fotografija 2018. – slobodna tema.

Natječaj će biti otvoren do 22. travnja 2018. godine, a teme su, kako navode u pozivu, široke: od detalja predmeta, raslinja, šuma, krajolika, portreta, mladih, podmorja, brodova, ljudi, rada, zabave i sl. Fotografije je potrebno poslati u digitalnom obliku na e-mail: fotoklubkornat@gmail.com u JPG formatu do 1 MB veličine svaka fotografija. 

Pravo sudjelovanja imaju svi fotografi, a svaki autor može sudjelovati sa četiri fotografije u crno-bijeloj tehnici i četiri fotografije u boji. Kotizacija za sudjelovanje se ne plaća. Svaki autor odgovoran je za prikazanu fotografiju i bez ikakve naknade daje ovlaštenje za objavu na internetu, reprodukciju i objavljivanje u svim medijima. Svaki autor može preuzeti katalog izložbe u digitalnom obliku na Internetu.

Organizatori će, navode, voditi brigu o dostavljenim djelima, ali ne preuzimaju nikakvu odgovornost za eventualni nestanak ili oštećenje bilo koje prirode. Prijem djela i dodjela nagrada izvršiti će se po neopozivoj odluci ocjenjivačkog odbora. Izložba i nagrađivanje organizirat će se u Galeriji Otok u Kukljici.

Za svaku tehniku dodijeliti će se zlatna, srebrna i brončana plaketa. Ocjenjivački odbor dodijeliti će i diplome prema svom izboru za određenu temu i tehniku. Sve ojedinosti natječaja mogu se pogledati na mrežnoj stranici Foto kluba Kornat.

Podsjećamo da se na mrežnoj stranici kluba može preuzeti katalog izložbe Sveti otok, koja je u prosincu prošle godine održana u Zadru.

Foto klub Kornat iz Kukljice djeluje od 1989. godine s osnovnom zadaćom promicanja likovne djelatnosti, osobito fotografije putem tečaja, uputa, pisanih i slikovnih publikacija. Do sada je u klubu djelovalo oko pedesetak članova većinom sa zadarskih otoka i drugih područja Hrvatske. Za dosadašnju djelatnost klubu je dodijeljeno pet priznanja, zahvalnica i povelja. U sastavu kluba je Galerija Otok, a u njoj se organiziraju samostalne izložbe autora koji su osobito povezani s Kukljicom, bilo življenjem, bilo djelovanjem i likovnim temama. Priređuju se i izložbe Otok i more, međunarodna izložba fotografije, Sveti otok, međunarodna likovna izložba vjerskih motiva, Otočni fotografi Zadarske županije i Božićno-novogodišnja izložba fotografija. U nakladi kluba tiskano je oko stotinu kataloga, plakata i knjiga.