Maslinari, prijavite se na Dane maslinovog ulja 2018. u Ugljanu!

Maslinari, prijavite se na Dane maslinovog ulja 2018. u Ugljanu!

UGLJAN – Turistička zajednica mjesta Ugljan, uz potporu Općine Preko, i ove će godine organizirati Dane maslinovog ulja.

Šesti po redu Dani maslinovog ulja održat će se u Ugljanu 5. svibnja, a cilj ove popularne otočne manifestacije jest promocija Ugljana kao otoka maslina, predstavljenje ponude tradicionalnih otočnih proizvoda i obogaćivanje turističke ponude u predsezoni.

Organizatori stoga pozivaju otočne maslinare da se uključe i prijave ulja za ocjenjivanje i degustaciju te da se pridruže samoj manifestaciji.

– Nadamo se da će se maslinari odazvati u što većem broju kako bismo opravdali naziv Ugljana kao otoka maslina i tradicije maslinarstva na našem otoku duge 2000 godina. Potrebna količina za ocjenjivanje je 2 x 0,25 l maslinovog ulja u staklenim tamnim bocama (zelene ili smeđa). Boce se mogu unaprijed preuzeti u uredu TZ mjesta Ugljan. Ocjenjivat će se kemijski i senzorski parametri (organoleptika), a analizu će obaviti Udruga Olea Zadar – stručni ocjenjivači osposobljeni za kušanje maslinovog ulja. Turistička zajednica mjesta Ugljan i Općina Preko pokrit će dio troškova. Inače, puna cijena analize iznosi 250 kuna po uzorku, a prvih 20 prijavljenih ulja bit će oslobođeni plaćanja participacije. Za sve ostale cijena je 150 kuna po uzorku. U cijenu je uključen trošak kemijske i organoleptičke analize, predavanja stručnjaka na temu maslinarstva/uljarstva, radionice, vođene stručne degustacije maslinovih ulja, festival otočnih proizvoda te domjenak na završnoj večeri dodjele priznanja, najavljuje direktorica TZ mjesta Ugljan Marina Belić Telac.

Uzorak ulja, prijavnica i uplata dostavljaju se u ured Turističke zajednice mjesta Ugljan radnim danom od 8 do 14 sati do 16. ožujka 2018. godine. Uzorke, prijavnicu i  potvrdu o uplati moguće je poslati i poštom na adresu: Turistička zajednica mjesta Ugljan, Šimuna Kožičića Benje 17, 23275 Ugljan.

Podaci za uplatu:
Primatelj: Turistička zajednica mjesta Ugljan 
IBAN: HR08 2340 0091 1106 1293 4 
Model:  HR 67, poziv na broj:  OIB natjecatelja, s naznakom „za Dane maslinovog ulja 2018.“

Dodatne informacije mogu se dobiti na tel. broju 023/288-011.