U sklopu Škrapinga dvodnevni Sajam otočnih proizvoda

U sklopu Škrapinga dvodnevni Sajam otočnih proizvoda

TKON – Deveti Sajam otočnih proizvoda održat će se na Mulu u Tkonu u sklopu Škrapinga u subotu, 3. ožujka u 10 sati i sutradan, 4. ožujka od 8 do 12 sati.

Cilj organizacije Sajma otočnih proizvoda je poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku Hrvatski otočni proizvod, čiji je nositelj od 2010. godine i Škraping. Na Sajmu otočnih proizvoda nastupit će više od 40 otočnih izlagača, a među njima i nositelji oznake HOP.

Rok za prijavu na Sajam otočnih proizvoda je 6. veljače ili do popunjenja maksimalnog broja sudionika. Kotizacija iznosi 60 kuna po izlagaču, a uključuje zajedničku večeru za izlagače te troškove logistike. Uplaćuje se na račun JKU Prvenj br: HR20 2340009 1110421919, poziv na broj je OIB izlagača, a opis plaćanja: “nastup na sajmu + ime i prezime izlagača. Rok za plaćanje kotizacije je 6. veljače 2018., što je i potvrda za sudjelovanje na Sajmu otočnih proizvoda.

U subotu, 3. ožujka u 17 sati za izlagače će biti organizirana zajednička večera u restoranu “Đardin”, uz nastupom klape, a podjela zahvalnica bit će u 19.30 sati u 
restoranu „Sovinje“ u sklopu proglašenja pobjednika Škrapinga. Dodijelit će se i diplome za najbolji otočni proizvod i suvenir sajma.

U nedjelju, 4. ožujka, od 11.30 do 12 sati u Centru za kulturu Tkon Ljubica Ajduković Ugarković iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU održat će se predavanje o projektu Hrvatski otočni proizvod“. Od 12 do 12.30 sat predviđen je obilazak nositelja oznake HOP u mjestu Kraj – OPG Ante Božić. Od 12.30-13 sati posjet Franjevačkom samostanu sv. Duje u Kraju. Za izlagače je organiziran ručak u restoranu „Sovinje“ u Tkonu u subotu od 11.30-13:30 sati  po promotivnoj cijeni od 25 kuna po osbi s uključenim pićem. Smještaj je organiziran na području Tkona, po cijeni od 100 kuna po osobi za noćenje. 

Sajam će se održati u šatoru sa svom potrebnom opremom i grijanjem i čuvarskom službom.

Na manifestaciji će nastupiti KUD Kunjka iz Tkona.
 
Organizatori Sajma otočnih proizvoda su JKU Prvenj, TZ Općine Tkon i Općina Tkon, a pokrovitelj Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

Sve informacije o prijavi na mrežnoj stranici Sajma otočnih proizvoda