Devet milijuna kuna za poduzetničke i javne projekte u turizmu

Devet milijuna kuna za poduzetničke i javne projekte u turizmu

PREKO – Hrvatska turistička zajednica objavila je javni poziv za potpore projektima turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima u 2018. godini.

Poziv se odnosi na bespovratno financiranje s ukupno devet milijuna kuna poduzetničkih i javnih projekata na turistički nerazvijenim područjima kako bi se aktivirali neiskorišteni turistički resursi, osobito u pred i posezoni. Novac je namijenjen gradnji, obnovi i podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja kao i gradnji i obnovi javne turističke infrastrukture, razvoju turističke ponude s većom dodanom vrijednošću koja će omogućiti veću prosječnu potrošnju turista. Posebna pažnja posvetit će se i razvoju gospodarske aktivnosti i povećanju zaposlenosti.

Druga mjera odnosi se na programe razvoja turističkih inicijativa i proizvoda koji obuhvaćaju razvoj, obnovu i podizanje kvalitete smještajne ponude, gradnju, obnovu i opremanje kampova, uređenje i stavljanje u turističku funkciju javnih sadržaja i turističke infrastrukture te uređenje/gradnju dodatnih sadržaja uz smještajne objekte.

Na javni poziv HTZ-a mogu se prijaviti pravne osobe i obrtnici koji imaju registriranu ugostiteljsku djelatnost ili djelatnost pružanja usluga u turizmu, OPG-ovi upisani u Upisnik obiteljskih gospodarstava, ustanove te jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Među turistički nerazvijenim područjima, prema pozivu HTZ-a, na zadarskim su otocima Tkon, Kukljica i Kali, a u kontinentalnom i primorskom dijelu županije Galovac, Zemunik Donji, Škabrnja, Vrsi, Poličnik, Posedarje, Jasenice, Ražanac, Novigrad, Benkovac, Lišane Ostrovičke, Stankovci, Polača, Gračac i Obrovac.

Iz Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA javljaju kako su na usluzi svim potencijalnim korisnicima s područja Zadarske županije za sve dodatne informacije i savjetovanja u vezi prijave na javni poziv. Rok za podnošenje prijava je 31 siječnja 2018. godine.