Sestrunj: Na doček Djeda Božićnjaka iz grada doputovalo 17 djece

Sestrunj: Na doček Djeda Božićnjaka iz grada doputovalo 17 djece

SESTRUNJ – Ni kiša ni bura, ni niske temperature u subotu i nedjelju prijepodne nisu zaustavili Sestrunjce da održe svoju “Sestrunjsku zimsku štoriju”. 

Dvodnevni program organizirala je Udruga Estium, ali u pripremi i organizaciji sudjelovli su svi, i Sestrunjci koji su cijele godine na otoku, trenutačno njih 15-ak, i oni koji žive u Zadru. Ipak, najviše ih raduje, kažu, što je na otok iz grada došlo 17 djece s roditeljima, bakama i djedovima. I svi su, i veliki i mali, bili aktivni u događanjima.

A njih nije nedostajalo, od kreativne radionice na kojoj su izrađivali božićne ukrase, potrazi za božićnom jelkom koju su zajedno kitili na glavnom trgu, paljenjem lampica i dočeku Djeda Božićnjaka.

– Nije to bio bilo kakav doček, nas je Djed Božićnjak posjetio prvi put, a da iznenađenje bude veće, sa sobom je doveo i Baku Božićnjak, kažu organizatori, koji su za večernji Sestrunjski Advent Party pripremili kobasice, fritule i kuhano vino.

Sljedeći dan, u nedjelju, održalo se natjecanje u pripremi i pečenju fritula, a prema ocjeni stručnog žirija, pobjedu je jednoglasno odnijela Manda Švorinić, koja na otoku živi preko cijele godine. 

Udruga Estium zahvaljuje Sestrunjcima i prijateljima otoka koji su im se pridružili na “Božićnoj štoriji” i s njima nazdravili uspješnoj godini na odlasku sa željom da dogodine bude još bolje. 

Kako je bilo protekli vikend na Sestrunju, pogledajte u FOTOGALERIJI koju je snimio Darko Dilber.