Prvi put u povijesti otoka na Sestrunj stiže Djed Božićnjak

Prvi put u povijesti otoka na Sestrunj stiže Djed Božićnjak

SESTRUNJ – Nakon uspješnog obnavljanja korizmene tradicije “Čuvari Kristova groba – Žudije” te mnogobrojnih ljetnih događanja, Udruga Estium sa Sestrunja nastavlja pokretati otok, ovoga puta u prebožićnom ugođaju.

U sklopu programa “Prosinac u Općini Preko”, ovoga vikenda, 9. i 10. prosinca, održat će se “Sestrunjska zimska štorija”, prvi adventski vikend koji će još jednom okupiti Sestrunjce i prijatelje otoka na zajedničkom druženju.

Program počinje u subotu, 9. prosinca u jutarnjim satima kreativnom radionicom za najmlađe koji će učiti kako se rade božićni ukrasi, a stariji će imati prilku sudjelovati u potrazi za božićnim drvcem koje će se kasnije zajedno sa djecom i okititi na glavnom trgu, gdje će se i odvijati cijela „štorija“. 

Službeni početak manifestacije i otvaranje adventa na Sestrunju počet će u 18 sati paljenjem lampica na okićenom trgu Prislig i božićnom drvcu. Hit večeri bit će  dolazak Djeda Božićnjaka, i to prvi put u povijesti otoka Sestrunja, a nakon toga slijedi Sestrunjski Advent Party uz tradicionalne božićne pjesme, uz kobasice, fritule i kuhano vino.

U nedjelju, 10. prosinca u jutarnjim satima održat će se natjecanje u izradi fritula popraćeno starim božićnim napjevima. 

Udruga Estium poziva Sestrunjce i prijatelje otoka da se još jednom okupe i nazdrave uspješnoj godini na odlasku sa željom da će dogodine biti bolje.