Posveta majstora fotografije Ante Jaše iz Kukljice otočnim ribarima

Posveta majstora fotografije Ante Jaše iz Kukljice otočnim ribarima

PREKO – U Gradskoj loži u Zadru, u četvrtak, 23. studenoga predstavljena je knjiga „Otočni ribari“ kukljičkoga fotografa Ante Jaše.

U knjizi je 38 fotografija podijeljenih u tri dijela: mreže koje vidimo na brodovima, ribari u pripremi mreža i ribolovu te brodova u plovidbi i ribolovu. 

Knjigu je predstavio prof. Vladimir Alavanja, a autor Ante Jaša zahvalio se svim suradnicima, posebno ribarima koji su pokazali strpljivost dok ih je snimao. Istaknuo je njihovu povezanost s morem i zavičajem.

Tekstove u knjizi napisali su doc. dr. sc. Marija Tonković, dr. sc. Jasenka Lulić-Štorić i prof. Vladimir Alavanja, koji je ujedno i urednik. Knjigu je lektorirala prof. Marija Rušev, atekstove na engleski jezik reveo prof. Emil Šprljan.

Ante Jaša, majstor fotografije i publicist, rođen 1951. godine, izlagao je na 328 izložaba te dobio 55 nagrada i priznanja, a ističu se Artist i Ekscelencija fotografije – EFIAP. Voditelj je Foto-kluba Kornat u Kukljici, koji djeluje od 1989. godine. Jašine fotografije objavljene su u 43 knjige.

U glazbenom dijelu programa nastupili su članovi KUD-a Kukljica.
 
Fotografija Narodni muzej Zadar