Škrapingu u Splitu dodijeljeno priznanje “Simply the Best”

Škrapingu u Splitu dodijeljeno priznanje “Simply the Best”

TKON – Na svečanosti u Splitu u sklopu na 19. turističke burze PUT 2017., djelatnicima Općine Tkon, TZO Tkon i JKU Prvenj uručena je godišnja nagrada “Simply the Best” za međunarodnu treking utrku Škraping.

Nagradu, koju dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia, primili su Dino Smoljan, ravnatelj Javne komunalne ustanove Prvenj, i Stipe Božić, sportski direktor i veliki prijatelj Škrapinga. 

Godišnju nagradu Škrapingu je dodijeljena za kreativnost i kvalitetu manifestacije koja svojim sportskim sadržajem promiče Republiku Hrvatsku i otok Pašman kao atraktivne destinacije za pustolovni, avanturistički i aktivni odmor, kazao je Smoljan te dodao kako Škraping ima i humanitarnu notu jer se dio ostvarenog prihoda svake godine dodjeljuje potrebitima.

Veliko priznanje Škraping je osvojio u konkurenciji 250 nominiranih u šest kategorija i time je još jednom potvrdio status nacionalnog top-događanja, a Tkon i otok Pašman stavljaju se uz bok najvećim turističkim središtima u Hrvatskoj i dokazuju da imaju logistiku i infrastrukturu za organiziranje velikih događanja.

Škraping je prepoznat kao dobar primjer drugim destinacijama kako da poboljšaju predsezonu i na koji način da prezentiraju sveukupnu turističku ponudu, izjavio je Goran Mušćet, načelnik Općine Tkon, te naglasio kako su najvažnija karika uspjeha Škrapinga voloneri i entuzijasti, svi stanovniciotoka Pašmana, od udruga, KUD-ova, klapa, ribara, vatrogasaca, proizvođača autohtonih proizvoda do ugostiteljskih i turističkih djelatnika.   

Prvi čovjek Općine Tkon najavio je i kako će se trinaesti Škraping održati 3. ožujka 2018., a uspješnu ekipu organizatora predvodit će Martina Rudić iz TZO Tkon kao  voditeljica sportskog dijela Škrapinga, Julija Radović iz JKU Prevenj, zadužena za Sajam otočkih proizvoda, Ana Kuštera, ravnateljica Dječjeg vrtića Ćok, voditeljica je dječje utrke Škrapić, dok će Dino Smoljan koordinirati cjelokupnim događanjem.
 
Fotografija Velimir Brkić/Zadarski list