Učenici s otoka Ugljana prvi put u akciji “Sigurno u prometu”

Učenici s otoka Ugljana prvi put u akciji “Sigurno u prometu”

PREKO – U organizaciji PU zadarske i Hrvatskog autokluba, u edukativnoj akciji “Sigurno u prometu” prvi put sudjelovala su djeca s otoka Ugljana. 

– Četrdeset i četvero učenika od prvog do četvrtog razreda područnih škola Kukljica, Poljana, Sutomišćica, Lukoran i Ugljan prošli su teoretski i praktični dio u poznavanju prometnih propisa i sigurnosnih pravila te svladavanja vještine vožnje biciklom. U teoretskom dijelu, koji se održao u POU Dom na žalu u Preku, s djecom smo razgovarali o opasnostima u prometu i testirali prepoznavanje prometnih znakova. Na kraju su svi dobili reflektirajuće prsluke i ruksake koje je donirao HAK, a na posebno uređenom poligonu ispred policijske postaje u Preku djeca su pokazala koliko su spretna i samostalna u vožnji bicikla, kazao je Kristijan Đonlić iz 1. policijske postaje Zadar, kontakt policajac na otoku Ugljanu. 

Dodao je kako su djeca pokazala solidno znanje iz poznavanja prometnih propisa, a troje otočnih učenika prvi put će sudjelovati na županijskom natjecanju “Sigurno u prometu”, koje će se na proljeće održati u Zadru.

Uz policajca Đonlića, akciju su organizirali Milorad Verunica iz Prometne policije Zadar, zadužen za prevenciju cestovnog prometa, a uime HAK-a voditeljica Ana Maltar.