Zadarski studenti podvodnih znanosti i tehnologije čistili PP Telašćica

Zadarski studenti podvodnih znanosti i tehnologije čistili PP Telašćica

SALI – Na područje Parka prirode Telašćica 11. rujna, u samo nekoliko sati, palo je više od 200 litara kiše po metru četvornom, što je prouzročilo razornu bujicu širine oko pet metara i dubine oko dva metra.

S najnižih površina nekadašnjeg deponija, u dužini od oko 100 metara, bujica je nanijela oko 1000 kubika otpada (najlonskih vreća i traka, tkanina, boca i sl.)  u uvalu Čuška dumboka, u srcu parka. 

Zbog svega toga nužne su kontinuirane akcije čišćenja, a posljednja je organizirana u subotu, 28. listopada, u kojoj su sudjelovali Ronilački klub KPA Zadar i studenti sa  studija podvodnih znanosti i tehnologije u Zadru. 

Studenti podvodnih znanosti i tehnologije u klubu slušaju izborne predmete “Ronilačka obuka I i II” te im je ovaj izlazak na teren bio svojevrsni praktični rad. Nakon ronilačke obuke u KPA Zadar, studenti su postali i članovi kluba te često na akcije dovedu svoje prijatelje koji već aktivno rone ili koji će tek početi. Prema riječima tajnice KPA Zadar Marije Velemir, u klubu imaju više od 30 novih članova mlađih od 25 godina koji su voljni mjesec dana čistiti Telašćicu.

Fotografije PP Telašćica