Lukoran: Tome Brkljačić i Marin Sandalić pobjednici prvog lignjolova

Lukoran: Tome Brkljačić i Marin Sandalić pobjednici prvog lignjolova

LUKORAN – Prvo mjesto u prvom lignjolovu, koji se u ponedjeljak, 9. listopada odražao u Lukoranu u organizaciji Udruge mladh Jarac i ŠRD Šašabaljina, osvojili su Tome Brkljačić i Marin Sandalić s ulovom teškim 1145 grama.

S ulovom od 1075 grama drugo mjesto zauzeli su Paulo Mišlov i Marko Guzobad, a treće, s ulovom koji je težio 980 grama, Vlado i Ivan Mikela. Najveću lignju, tešku 410 grama, ulovio je Boženo Lovrić.

– Ovo je prvi put da se u našemu mjestu organizirao ligonjov i na naše veliko iznenađenje, prijavilo se čak 28 ekipa, najviše iz Lukorana, ali i iz Preka, Sutomišćice i Ugljana. Željeli smo unijeti malo živosti u ovo postsezonsko vrijeme, potraknuti ljude na druženje, povezati generacije i dobro se zabaviti. Ograničenja nije bilo, u lignjolovu su mogli sudjelovati svi, i mladi i stari, i žene i muškarci, ekipe su su bile dvočlane, a kotizacija po natjecatelju iznosila je 50 kuna. Zona lova bila je od punte Ćinta do punte Barićeve, kazao je uime Udruge mladih Jarac Luka Obuvenić. 

Nakon vaganja sva ulovljena riba, a tome su organizatori dodali još gavune i dagnje, pripremljena je za sudionike i goste. Inače, ulovljeno je 106 liganja, ukupno teških 12.235 grama, a prosječna težina bila je 115 grama.