Olive Island Marini treće mjesto u nautičkoj patroli Jutarnjeg lista

Olive Island Marini treće mjesto u nautičkoj patroli Jutarnjeg lista

SUTOMIŠĆICA – Olive Island Marina u Sutomišćici osvojila je treće mjesto, prema izboru gostiju, u velikoj nautičkoj patroli Jutarnjeg lista.

Marina Punat na otoku Krku najbolja je hrvatska marina prema ocjenama gostiju, a ACI Marini Slano pripalo je drugo mjesto. Posebno priznanje „Moja najdraža marina“ prema ocjeni nautičara osvojila je ACI Marini Cres u Cresu. Posebno priznanje za izniman doprinos razvoju hrvatskoga nautičkog turizma te svesrdnu pomoć i podršku organizaciji Nautičke patrole Jutarnjeg lista 2017. dodijeljeno je Adriatic Croatia International Club d.d. – ACI.

Finale dodjele nagrada održalo se ovaj vikend u Malom Lošinju nakon što je Nautička patrola Jutarnjeg lista od 23. lipnja do 18. kolovoza obilazila marine duž Jadrana. Bile su obuhvaćene 32 marine od Umaga do Dubrovnika s ukupno 11.500 vezova. Cilj akcije bio je utvrđivanje i uspoređivanje kvalitete usluga hrvatskih marina u organizaciji Hanza Medije te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

– Naravno da smo zadovoljni osvojenim trećim mjestom u tako jakoj konkurenciji. Protekle tri godine bili smo najbolja mala marina na Jadranu u akciji koju je organizirala Hrvatska gospodarska komora, Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica. Ove godine nismo se imali pravo natjecati, ali, eto, ponovno smo ušli u društvo najboljih u jednoj drugoj akciji. To nas ispunjava i srećom i zadovoljstvom, na taj način promovira se cijeli otok Ugljan, ali nas motivira i za nove projekte i održavanje visokog standarda na koji su navikli naši klijenti, izjavio je nakon uručenja nagrade direktor sutomiške marine Toni Antišin.

– Kroz ovaj projekt, u kojemu je anketirano više od 1000 nautičara na 32 lokacije, dobiveni su referentni podaci o prednostima i manama svake pojedine marine, čime je izrađena odlična podloga za analizu koja će zasigurno poslužiti kao dobra polazišna točka u kreiranju naredne nautičke godine,istaknuo je na dodjeli nagrada i priznanja  ministar turizma Gari Cappelli.

Ocjenjivanje marina obavljeno je na osnovi anketnih upitnika što su ih ispunjavali gosti-nautičari u svakoj marini odgovarajući na sedam pitanja o urednosti, organizaciji i čistoći marine, o ljubaznosti osoblja, ugostiteljskim, zabavnim i sportskim sadržajima, ocjenama od 1 do 5 za svaku kategoriju. To je činilo 70 posto ukupne ocjene marine, dok je 30 posto bila ocjena patrole, također od 1 do 5, ali za ukupni dojam o marini.