Ekipa Guduća pobjednik muškog turnira u boćanju u Ugljanu

Ekipa Guduća pobjednik muškog turnira u boćanju u Ugljanu

UGLJAN – Nakon više od deset godina, muško boćanje vratilo se u Ugljan. Barem kad je o turniru riječ. Jer točno toliko vremena prošlo je otkad je posljednji put organiziran muški ljetni turnir u boćama.

A među osam prijavljenih ekipa, pobjedu je odnijela složna momčad Guduća, koja je u finalnoj utakmici dobila Centar 12 – 10, 9 – 12, 8 – 12, Treće mjesto zauzela je ekipa Četiri Dida, koja je pobijedila Čeprljandu 2.

– Iako je uvriježeno mišljenje da je boćanje muški sport, razonoda za duga zimska poslijepodneva, što je djelomično i točno, u posljednjem desetljeću kod nas se isprofiliralo nekoliko odličnih ženskih ekipa. Zato nam je iznimno drago da smo ove godine za ŠUG KUP uspjeli nagovoriti muške na organizaciju turnira, a još više da se prijavilo čak osam ekipa: Batalaža, Čeprljanda 2, Četri Dida, Općina, Čeprljanda, Centar i Guduće. Nadam se da će muški turnir zaživjeti i da ćemo uskoro uživati u nadmetanju mješovitih ekipa, jer boćanje je, očito, vrlo popularno. Ako ni zbog čega drugoga, onda zbog dobroga druženja i zabave, kaže Dražena Strihić, direktorica Turističke zajednice mjesta Ugljan, i sama članica ovoljetne pobjedničke ženske ekipe u boćanju.