Napravite slikovnicu o Narodnom muzeju i osvojite nagradu!

Napravite slikovnicu o Narodnom muzeju i osvojite nagradu!

PREKO – Narodni muzej Zadar objavio je likovno-literarni natječaj čija je tema stvaranje slikovnice o svim odjelima Narodnog muzeja Zadar (Prirodoslovni odjel, Etnološki odjel, odjel Muzej grada Zadra, Galerija umjetnina, Kneževa palača) i predmetima koji se u njima nalaze.

Natječaj je predviđen za grupni rad od najmanje pet učenika. Učenici trebaju odabrati predstavnika koji će, uz prethodnu najavu i stručnu pomoć kustosa NMZ-a, posjetiti sve odjele NMZ-a i odabrati eksponate koji će biti u njihovoj slikovnici. Uz svaki eksponat potrebno je napisati nekoliko rečenica i sve povezati u zanimljivu priču. Na taj način djeca/učenici povezuju sve odjele Narodnog muzeja Zadar na jednome mjestu preko vlastite priče i povijesnih činjenica o izloženim eksponatima. Slikovnica mora sadržavati najmanje deset, a najviše šesnaest stranica. Od slikovnica pristiglih na natječaj odabrat će se najbolja čiji će autori biti prigodno nagrađeni. Nagrada za pobjednika natječaja je tiskanje njihove slikovnice u više primjeraka. Svoj besplatan primjerak slikovnice svi zainteresirani posjetitelji moći će pronaći u odjelima NMZ-a. 

Natječaj je namijenjen učenicima u osnovnim i srednjim školama koje djeluju na području Zadarske županije. Sve pristigle slikovnice će biti izložene u prostorima Kneževe palače za rođendan Narodnog  muzeja Zadar, 30. studenoga 2017. godine.

Natječaj započinje 12. rujna, a traje do 18. studenoga 2017. godine.

Sve pojedinosti natječaja pročitajte na mrežnim stranicama Narodnog muzeja.