Koncertom “Tebe molimo, tebe slavimo” u Poljani proslavljen blagdan Kraljice Mira

Koncertom “Tebe molimo, tebe slavimo” u Poljani proslavljen blagdan Kraljice Mira

POLJANA – U prepunoj crkvi Kraljice Mira u Poljani, vjernici su u utorak, 22. kolovoza, proslavili blagdan Kraljice Mira i uživali u koncertu “Tebe molimo, tebe slavimo” u izvedbi KUD-a Sv. Mihovil iz Poljane.

Pjevane su pjesme posvećene Mariji kao i recitacije u izvedbi članica KUD-a Sv. Mihovil, a kroz program publiku je vodila voditeljica koncerta Karla Grdović. Nakon svete mise domaćini su se, uz kolače i sokove koje su pripremile vrijedne žene iz Poljane, družili s gostima i turistima koji su došli na proslavu Kraljice Mira u Poljanu. 

Liturgijski spomen Blažene Djevice Marije Kraljice, koji se slavi 22. kolovoza, ustanovio je papa Pio XII. 1955. godine.U središtu Poljane 1999. godine podignuta je nova Gospina crkva u čast Kraljice mira. Sagradio ju je i darovao rodnom mjestu don Šime Sturnela, župnik Suto­mišćice. Crkvu je blagoslovio po ovlaštenju nadbiskupa zadarskoga Ivana Prenđe 22. kolovoza 1999., na blagdan Marije – Kraljice mira, don Tito Šarin, Poljanac, župnik Preka i dekan ugljanski.