“Toreta pod zvijezdama” – jedinstveni glazbeni događaj na Silbi

“Toreta pod zvijezdama” – jedinstveni glazbeni događaj na Silbi

SILBA – Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe organizira u subotu, 12. kolovoza u 22.45 sati jedinstveni glazbeni događaj pod nazivom “Toreta pod zvijezdama: Glazbene impresije”.

Osim uživanja u vrhunskom muziciranju Alana Bjelinskog i Davora Hercega te promatranja zvjezdanog neba i suza sv. Lovre, organizatori najavljuju i prikupljanje donacija za obnovu Torete te pozivaju domaće i goste da se odazovu u što većem broju.

Podsjećaju da je obnova Torete uspješno je završena u proljeće ove godine, Društvo je za obnovu osiguralo 135.500 kuna putem projektnih prijava i donacija, ali u tijeku radova uočena su dodatna oštećenja što je uvećalo ukupne troškove na 158.070 kuna. 

– Izvođaču radova obvezni smo platiti preostale troškove do 31. kolovoza, za što nedostaje još 22.570 kuna te ovim putem molimo sve prijatelje Silbe za donaciju u skladu s  mogućnostima. Više informacija i detaljniji troškovnik može se vidjeti u IZVJEŠĆU O OBNOVI, napominju organizatori te dodaju da je za sljedeću godinu planiran projekt obnove na kompleksu Marinićevog dvora (mala Toreta, vrata od dvora…), u koji se ne može krenuti bez pokrivanja ovogodišnjih troškova u cijelosti.

Podaci za uplatu:
naziv korisnika: Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe; Silba 412; Silba
IBAN: HR7424070001100043711
opis plaćanja (OBAVEZNO!): donacija za obnovu Torete