Sudar ribarice i jedrilice u Pašmanskom kanalu

Sudar ribarice i jedrilice u Pašmanskom kanalu

PREKO – Jučer poslijepodne dogodila se nova pomorska nesreća u zadarskom akvatoriju, treća u posljednjih mjesec dana. Kod otočića Gnalića sudarile su se ribarica i jedrilica.

Službenici MRCC Rijeka jučer, 7. kolovoza u 14.30 sati zaprimili su dojavu članova posade ribarice „Trapa“, hrvatske zastave, o sudaru s jedrilicom „Voyage II“ dužine 11,9 metara, austrijske zastave, sa šest članova posade (svi austrijski državljani). Sudar plovila dogodio se kod otočića Gnalića, jugozapadno od Pašmana, o čemu su obaviješteni službenici Lučke kapetanije Zadar.

Budući da u sudaru nije bilo ozlijeđenih, službenici Lučke kapetanije organizirali su evakuaciju i tegalj. Austrijskoj jedrilici u sudaru je oštećen trupa u razini mora te je postojala opasnost od potapanja. Sa zapovjednikom ribarice „Trapa“ dogovoren je tegalj oštećene jedrilice „Voyage II“ do Biograda, dok je sa zapovjednikom druge ribarice u vlasništvu tvrtke Jadran tuna, koja se zatekla u blizini mjesta nesreće, dogovorena evakuacija šesteročlane posade oštećene jedrilice i njihov prijevoz u Biograd. Tegalj i prijevoz posade okončani su u 17 sati.

Očevidom Lučke kapetanije Zadar utvrdit će se uzroci pomorske nesreće.