Na Pašmanero festivalu najmlađa sudionica imala samo dva mjeseca

Na Pašmanero festivalu najmlađa sudionica imala samo dva mjeseca

PAŠMAN – Kad se u kategorijama Odbjegla nevjesta, Naj vlajo, Krivi smjer, Najbolje godine, Mali gadovi, Najlipši, Flamingo, Opasnost na moru, Stari ribari i Staro željezo na jednome mjestu nađu posade jednako originalnih imena – Baletani, Beštije, Flamingo Queens, Hajduk, Bijeli ledolomac, Čombo, Torcida, Tigrići, Cure bez granica, Žuti brod, Niš mi ni, Dugi, natjecanje postane zabava u kojoj podjednako uživaju i mladi i stari.

Točnije, i oni tek rođeni, dvomjesečna djevojčica Maša iz Rijeke, i oni u “najboljim” godinama, poput Starih ribara. A sve njih ujedinio je i okupio na rivi u Pašmanu Pašmanero No limit festival, koji je još jednom pokazao da ljetne fešte mogu odstupati od ustaljenog recepta “red glazbe, red hrane…”

– Organizirali smo natjecanje u veslanju u 12 različitih plovila. Ekipe su bile šarolike, veslalo se u kajaku, gumenjacima, na luftićima, kajićima, splavu… i svi su osvojili  
prvo mjesto u svojoj kategoriji. Bilo je smiješnih situacija, posade su i spašavale jedna drugu, a svi smo se baš dobro zabavili i u moru i kasnije uz bend No Ordinary, kaže Ana Matulić iz Udruge Modus Vivendi, koja je uz TZO Pašman organizirala Pašmanero festival.

Još jedan Pašmanero ovoga ljeta održat će se sredinom kolovoza.
 
Fotografije Pavica Gregov