Redukcija vode u gotovo cijeloj Zadarskoj županiji

Redukcija vode u gotovo cijeloj Zadarskoj županiji

PREKO – Važna obavijest stigla je iz Vodovoda Zadar. Naime, zbog tehničkih problema nastalih u sustavu vodoopskrbe Vodovoda Zadar, mole se svi stanovnici da smanje potrošnju vode, i to tako da se voda koristi isključivo za osnovne životne potrebe, što isključuje upotrebu vode za zalijevanje vrtova, pranje automobila, dvorišta i sl. kako ne bi došlo do potpune obustave isporuke vode.

Iz Vodovoda d.o.o. Zadar su objasnili da je uslijed kvara pogonskog motora jedne od četiriju glavnih pumpi za crpljenje vode, na glavnom vodocrpilištu vodoopskrbnog područja Vodovoda d.o.o. Zadar, „Dolac“, u narednom periodu postoji mogućnost otežane vodoopskrbe na cijelom vodoopskrbnom području Vodovoda d.o.o. Zadar, uključujući područje cijele Zadarske županije koje se preko drugog isporučitelja vodne usluge opskrbljuje vodom iz vodoopskrbnog sustava Vodovoda d.o.o., Zadar (vodoopskrbno područje Komunalca d.o.o. Biograd na moru, Vodovoda i odvodnje d.o.o. Benkovac, Vodovoda-Vir d.o.o., Sabuša d.o.o. Kukljica i Otok Ugljan d.o.o. Preko).
 
Otežana vodoopskrba očekuje se u vršnim satima opterećenja vodoopskrbnog sustava (popodnevni i večernji sati). 
 
Radi osiguranja dostatne količine vode kao i ravnomjerne i kontinuirane distribucije vode u najvećoj mogućoj mjeri, sukladno potrebama, smanjivati će se protok i tlakovi u određenim dijelovima vodoopskrbnog sustava, uslijed čega se očekuje otežana vodoopskrba određenih područja u kasnim noćnim satima.
 

Mjere redukcije vode na snazi su od 19. srpnja 2017., a normalizacija opskrbe očekuje se za 10-ak dana, o čemu će svi stanovnici biti pravodobno obaviješteni.

Mještani se mole za razumijevanje i ozbiljnost u primjeni redukcije!