Koncertom Klape HRM-a Sveti Juraj otvoren Olipski ljetni festival

Koncertom Klape HRM-a Sveti Juraj otvoren Olipski ljetni festival

OLIB – Cjelovečernjim koncertom Klape Hrvatske ratne mornarice Sv. Juraj i orkestra HRM-a s gostima, u subotu, 8. srpnja službeno je započeo  Olipski  ljetni festival,   koji će svojim kulturno-zabavnim programom u sljedećih mjesec dana dati svoj obol životu otoku Olibu. 

Okupljenim posjetiteljima na košarkaškom igralištu, gdje je postavljena velika festivalska pozornica, prigodne riječi dobrodošlice uputili su uime organizatora festivala,  Kazališne družine Bastien, Ljubo Zečević, ravnatelj i producent festivala, te Euzebij Šimunić, predsjednik Udruge Olib i izvršni ravnatelj festivala. Program je moderirala Vlatka Vučić Marasović.

Posebna atrakcija  za sve otočane i posjetitelje Oliba bilo je razgledavanje raketne  topovnjače Hrvatske ratne mornarice RTOP-41 ‘Vukovar’ koja je prvi put uplovila u olipsku luku i doprinijela svečanom festivalskom ozračju. 

Olipski ljetni festival odvija  se u organizaciji Udruge Olib i Kazališne družina Bastien,  a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović te Ministarstva obrane, uz financijsku potporu Ministarstva kulture, Upravnog odjela za kulturu i šport i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Upravnog  odjela  za društvene djelatnosti Zadarske županije,  brojnih sponzora i donatora te medijskih pokrovitelja. 

Festival je posvećen  dramskim umjetnicima  Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib. Produkcijska podrška projekta je kreativna platforma  Organizam.  

Festivalski sadržaji, od kojih se neki izvode i na otocima Istu i Silbi, odvijat će se do 12. kolovoza, a sve posjetitlje i goste Oliba očekuje raznovrsni program – kazališne predstave, koncerti zabavne, klasične i rock glazbe, sportski sadržaji te zanimljive radionice. 

Sljedeće festivalsko događanje je u  srijedu, 12. srpnja, a na repertoaru od 21.30 sati bit će predstava, prema drami E. Ionescoa, “Instrukcija” u režiji Marija Kovača i  izvedbi  Ljube Zečevića i Ane Majhenić, a u produkciji Kazališne družina Bastien.  Ulaz je slobodan.