Tomasov u Astani, Gregov u Vikingu

Tomasov u Astani, Gregov u Vikingu

PREKO – Dva najpoznatija igrača koji su potekli iz omladinskog pogona Sv. Mihovila, Marin Tomasov i Šime Gregov, ovog su ljeta otišli u nove klubove.

Nakon sezone u Saudijskoj Arabiji, Tomasov je potpisao za kazahstansku Astanu, gdje će provesti godinu dana kao posuđeni igrač Rijeke. Tomasov nakon 18 odigranih kola dolazi u vodeću momčad lige koja ima dosta kvalitetnih imena u tamošnjim klubovima.
 
U Kazahstanu ima stvarno dobrih igrača. U našem rivalu Kairatu igraju Ivo Iličević i Andrej Aršavin. Klubovi puno ulažu, po onome što sam vidio infrastruktura je odlična, dosta je novih stadiona poput našeg u Astani i stvarno mislim da pred sobom imam jedan lijepi izazov.  Izazov igranja Lige prvaka me najviše vukao. Doduše, Al Nassr bi igrao kvalifikacije za azijsku Ligu prvaka, ali ovo je ipak druga priča. A imao sam i veliku sreću jer sam znao da ću u kvalifikacije za Ligu prvaka ili s Rijekom ili s Astanom – rekao je Marin Tomasov u razgovoru za Sportske novosti.
 
Gregov je, pak, napustio redove slovenskog prvoligaša Kopra te potpisao za norveški Viking. Prošle sezone Gregov je za Koper odigrao 25 utakmica. Nakon odlaska iz Zadra 2011. godine, nastupao je za Hrvatski dragovoljac (Druga i Prva HNL) i Istru 1961 (Prva HNL) iz koje početkom 2015. prešao u Krško (Slovenija).
 
Uvijek sam davao maksimum u igri, igrao sam srcem i s takvim pristupom nastavit ću i Vikingu – poručio je Gregov u izjavi za klupsku internetsku stranicu. 
 
Čestitamo obojici i želimo im sreću, poručili su na facebook stranici NŠK Sv. Mihovil.