Mladić usred noći preplivao Zadarski kanal, policija ga pronašla u Poljani

Mladić usred noći preplivao Zadarski kanal, policija ga pronašla u Poljani

PREKO – Koordiniranom međuresorskom potražno.spasilačkom akcijom na otoku Ugljanu pronađen je nestali kupač iz Zadra

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je 26. lipnja u 22.36 sati dojavu posredstvom Pomorske policije Zadar o nestanku I. Č. (rođen 1976. godine), hrvatski državljanin, koji je u ranim večernjim satima otplivao u nepoznatom smjeru s mjesne plaže u Diklu, gdje su na obali pronađene njegove osobne stvari.

Odmah po primitku obavijesti službenici Lučke kapetanije Zadar isplovili su u pomorsku potragu te su u suradnji s Pomorskom policijom Zadar i tvrtkom za pružanje usluga komercijalnog spašavanja osoba i plovila na moru, koja je angažirala jedno plovilo s malim gazom, budući da je priobalno područje potrage preplitko za pretraživanje standardnim spasilačkim brodicama.

Uz pomorsku potragu, MRCC Rijeka u suradnji s Policijskom upravom zadarskom pokrenula je i kopnenu potragu kojom je obuhvaćeno šire zapadno gradsko područje.

U 23.58 sati službenici Pomorske policije Zadar obavijestili su Središnjicu o pronalasku tražene osobe na otoku Ugljanu, gdje se upućuju službenici Lučke kapetanije Zadar, koji odmah po pristajanju u Poljanu, u 00.42 sati pronalaze nestalog plivača, živog i neozlijeđenog, unatoč činjenici da je u jednoj večeri preplivao Zadarski kanal. Pronađeni kupač plovilom Lučke kapetanije prevezen je u Diklo.