OPG Matulić u Bruxellesu uručena nagrada Superior Taste Award

OPG Matulić u Bruxellesu uručena nagrada Superior Taste Award

PAŠMAN – Krsto Matulić, vlasnik OPG-a Matulić iz Pašmana, primio je danas u Bruxellesu priznanje za ljuti umak Pašmanero, koji je odlukom međunarodnog žirijia prije mjesec dana osvojio Superior Taste Award.

Na svečanosti u Cercle Royal Gaulois, s Krstom je bio Vinko Pašalić iz Hand Dizajn Studija iz Zagreba, koji je s Mirnom Saletović osmislio vizualni identitet Pašmanera.

– Ovo je velika stvar za naš OPG jer je prepoznata kvaliteta naših proizvoda. Konkretno, ovoga puta ljutog umaka koji je probio nacionalne okvire i dobio priznanje najvećih svjetskih chefova. Nastavit ćemo se razvijati u tom smjeru, a nastavit ćemo i suradnju s Vinkom Pašalićem i Hand Dizajn Studijom, izjavio je u kratkom telefonskom razgovoru za portal Naši školji Krsto Matulić.

Ljuti umak Pašmanero dobio je 12. svibnja priznanje Međunarodnog instituta za okus i kvalitetu (International Taste & Quality Institute). U svim segmentima osvojio je  više od 70 posto pozitivnih ocjena, a za vizualni identitet, odnosno, pakiranje čak 84,2 posto bodova. Ukupni zbroj bio je 78,8 posto, čime je zaslužio jednu zlatnu zvjezdicu. 

Pašmanero koji se našao pred strogim međunarodnim žirijem pripravljen je od 28 vrsta čilija uzgojenih na zemlji obitelji Matulić, 100 posto je prirodni umak, u čijoj pripravi Krsto koristi domaći vinski ocat. 

Superior Taste Awards dodjeljuje se trinaest godina zaredom, a na svečanosti u Bruxellesu priznanje je dobilo gotovo 1400 proizvoda. U ožujku i travnju 1989 prehrambenih proizvoda i pića iz 83 zemlje i 800 različitih tvrtki našlo se pred 135 europskih chefova. Svaki proizvod bio je na detaljnoj senzorskoj analizi. 

Dodajmo i da je Hand Dizajn Studio, koji potpisuje vizualni identitet svih proizvoda OPG-a Matulić, prije tri tjedna treći put zaredom dobio nagradu CROPACK za najbolji dizajn ambalaže u Hrvatskoj, i to za poklon-paket “HOT & SPICY Firts aid kit”.