Na liniji Preko – Tkon novi, klimatizirani autobus

Na liniji Preko – Tkon novi, klimatizirani autobus

TKON – Stanovnici Pašmana i Ugljana koji svakodnevno putuju na liniji Preko – Tkon više se neće voziti u starom, zagušljivom, dotrajalom autobusu. Prvoga dana voga tjedna zadarska Liburnija u promet je uvela novi autobus, klimatiziran, s pedeset sjedala.

Rezultat je to višemjesečnih pregovora zadarskog autobusnog prijevoznika i čelnika Općine Tkon, koji su, prije svega zbog sigurnosti, tražili novi autobus.

– Mještani su se često žalili na neudobne i nesigurne autobuse kojima su svaki dan putovali prema Preku. Najviše pritužbi dobivali smo ljeti jer stari autobusi nisu bili klimatizirani. Zadovoljni smo što je problem napokon riješen i vjerujem da će putovanje na toj 30 kilometara dugoj liniji sada biti mnogo ugodnije, udobnije i sigurnije, kaže Goran Mušćet, načelnik Općine Tkon, koji je od prošle godine bio u stalnim pregovorima s upravom Liburnije. 

Novi autobus marke MAN Liburnija je nedavno nabavila u Njemačkoj, u okolici Münchena. Iako nije nov, u odličnom je stanju, star pet godina i donedavno je bio u prometu u okolici glavnoga grada Bavarske.

– Autobus je kupljen u sklopu naše redovite obnove voznoga parka, klimatiziran je, ima veći kapacitet i vjerujemo da će putnici biti zadovoljni. Želja nam je kontinuirano poboljšavati kvalitetu usluga, ali ne možemo uvijek promptno reagirati jer je riječ o velikom novcu i voljeli bismo da u te projekte partnerski ulazimo s jedinicama lokalne samouprave, kao što je bio slučaj s Općinom Tkon. Autobus smo kupili mi, ali Općina Tkon subvencionirat će na neki način trošak te linije tako da ćemo dijeliti troškove, istaknuo je Slobodan Erslan, voditelj operativnog pogona Liburnije.