Konstituirano Općinsko vijeće u Preku, Ingrid Melada predsjednica

Konstituirano Općinsko vijeće u Preku, Ingrid Melada predsjednica

PREKO – Uz nazočnost predstojnika Ureda Državne uprave u Zadarskoj županiji Ive Gregova novo općinsko vijeće Općine Preko i službeno je započelo s radom. Na konstituirajućoj sjednici za predsjednicu Općinskog vijeća izabrana je Ingrid Melada (HDZ), koja je tu dužnost obnašala i u prošlom mandatu.

Sjednicu je otvorio predstojnik Ureda Državne uprave u Zadarskoj županiji Ivo Gregov koji je čestitao svim izabranima i poželio im uspješan rad. 
 
Nakon prisege, izvješća Mandatnog povjerenstva te formiranja Povjerenstva za izbor i imenovanje pristupilo se glasanju za predsjednika vijeća. Kao jedini kandidat predložena je Ingrid Melada koja je izabrana jednoglasno, dok je za zamjenicu izglasana Đana Ćurković, obje iz HDZ-a.
 
U općinskom vijeću HDZ ima 6 vijećnika (Ingrid Melada, Đana Ćurković, Ante Brižić, Ivona Hromin, Oliver Telac, Dražena Strihić), a u vladajućoj većini je i dvoje vijećnika s nezavisne liste Karla Novoselića (Nikša Ivanac i Maja Višić). Nezavisna lista Iva Uhode ima tri vijećnika (Ivo Uhoda, Perina Telac i Ivan Ivanov), a nezavisna lista Marija Košte zastupljena je s dva vijećnika (Marijo Košta, Domagoj Kombura). 
 
Čestitam svim izabranim vijećnicima i novoj-staroj predsjednici vijeća Ingrid Melada za koju sam siguran da će vrlo kvalitetno obavljati svoj posao. Očekujem da će novi saziv općinskog vijeća nastaviti s konstruktivnim radom za boljitak svih mjesta naše općine. Veselim se suradnji s vijećem koje je najvažnije predstavničko tijelo na razini općine, istaknuo je načelnik Općine Preko Jure Brižić.