Iz mora kod Preka izvučeno tijelo utopljenice, poljske državljanke

Iz mora kod Preka izvučeno tijelo utopljenice, poljske državljanke

PREKO – Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je o spasilačko-potražnoj akciji za nestalom ženskom osobom, poduzetoj u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Zadar u Zadarskom kanalu.

Potraga za nestalom započela je 6. lipnja u 16.47 sati slijedom zaprimljenog poziva C. D., voditelja motorne jahte imena „Gandalf“, njemačke zastave, koji je službenike MRCC Rijeka obavijestio o muškarcu u moru kojega je izvukao na palubu i koji je u stanju šoka davao nesuvisle podatke o nestanku ženske osobe, navodno njegove prijateljice.

Odmah po zaprimanju poziva službenici LK Zadar u koordinaciji s MRCC Rijeka pokrenuli su potražnu akciju u Zadarskom kanalu, a u koordinaciju je uključena i Pomorska policija Zadar.  S obzirom na to da je potraga započela poslijepodne, MRCC Rijeka je, u cilju da se iskoristi danje svjetlo, u suradnji s Obalnom stražom RH u potragu angažirala i zrakoplov tipa ‘Pilatus’, koji je s preletima područja potrage započeo u 18.15 sati, da bi već nakon pola sata dojavio o pronalasku plutajućeg tijela sjeveroistočno od pretpostavljene pozicije nestanka.

Nedugo potom iz mora je izvučeno beživotno tijelo mlađe ženske osobe, najvjerojatnije nestale, za kojom se i tragalo. Tijelo su preuzeli policijski službenici, čime je potražna akcija okončana.

Lučka kapetanija Zadar, u suradnji sa službenicima Pomorske policije, provodi očevid o uzrocima ove pomorske nesreće.

Prema trenutačno dostupnim podacima, stradala ženska osoba najvjerojatnije je poljska državljanka, jednako kao i muškarac spašen iz mora. Prema njegovim tvrdnjama, zajedno su plovili zadarskim akvatorijem na gliseru dužine osam metara, poljske zastave.

O svim pojedinostima istrage izvijestit će Policijska uprava Zadar.

Fotografija pomorac.net