Za 10-ak dana otok Ugljan bit će pokriven Pointers aplikacijom

Za 10-ak dana otok Ugljan bit će pokriven Pointers aplikacijom

PREKO – Turističke zajednice otoka Ugljana – Preko, Ugljan, Kali i Kukljica, uz podršku općinskih uprava, ušle su projekt Pointers osječke IT tvrtke Apria.

Riječ je o turističkom projektu s ciljem stvaranja personalizirane digitalne aplikacije za otok Ugljan, besplatne za korisnike, koja je svojevrstan vodič i donosi  informacije o plažama, događajima, gastro ponudi, zabavnim sadržajima, noćnom životu, biciklističkim rutama, free WI Fi točkama, informacijama za nautičare, kulturnoj i prirodnoj baštini…

– Aplikacija će biti obogaćena fotografijama, video materijalima, snimkama VR360, a ono što je također važno jest marketing destinacija na sedam platformi Pointersa (Android, iOS, WEB, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube). Aplikacija će sadržavati tekstualni opis svih komercijalnih sadržaja pojedinačno na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku, vrhunsku foto i video-obradu koja uključuje snimanje dronom iz zraka, GPS navigaciju do svakog pojedinog sadržaja, 
dodavanje profila turističke zajednice na Google My Business uključujujći označavanje lokacije na Google Mapsu…, pojašnjava Dražena Strihić, direktorica ureda TZ mjesta Ugljan.

Napominje da je ponuda osječke IT tvrtke došla na kraju prošle sezone te da su cijelu zimu trajale pripreme i razrađivanje projekta. Važno je, kaže, da će se fotografije koje su snimljene ovih dana stalno nadopunjavati pa će tako kreativni tim Pointersa naš otok posjetiti i u srcu sezone, kada će plaže biti pune, a ponuda lokalnih komercijalnih sadržaja veća.

– Aplikacija će startati 15. lipnja, sve stranice otočnih turističkih zajednica bit će umrežene i podaci će ažurirati svaka 24 sata. Vjerujemo da će mnogi dobiti potpuno drukčiju sliku Ugljana kad vide snimke iz zraka, pogotovo trasu velikog projekta Avantura otok, koji će zasigurno zahvaljujući Pointersu dobiti dodatnu promociju, smatra Dražena Strihić. 

Sličnog je mišljenja i njezina kolegica Ina Kolega, direktorica TZO Kali, koja je ovih dana s ekipom Pointersa obilazila područje Općine Kali i sugerirala najatraktivnije lokacije.

– Snimanje i montaža tehnologijom VR360* video-zapisa na svim atraktivnim lokacijama korisnicima će omogućiti da interaktivno, iz bilo kojeg kuta, dožive snimljenu lokaciju. A upravo smo to radili 1. lipnja, kad je započelo snimanje i kad smo dronom prešli cijeli otok, od Kukljice do Ugljana, otkriva.  

Pointers aplikacija zaživjela je prije prošle turističke sezone, koriste je otoci Krk, Pag, Hvar, cijela splitsko-trogirsko omiška rivijera, a nove lokacije i informacije stalno se nadopunjuju.