Unatoč kiši, startala druga po redu utrka Gospodar otoka

Unatoč kiši, startala druga po redu utrka Gospodar otoka

PREKO – Kiši i jugu unatoč, startao je drugi po redu Gospodar otoka! Uspon na sv. Mihovil” koji se sastoji od dvije discipline – natjecateljske utrke te rekreativnog hodanja i šetnje.

Ružno vrijeme ipak je učinilo svoje tako da na startu nisu bili svi koji su se i prijavili, ali to nije omelo ni organizatore ni natjecatelje i rekreativce svih uzrasta da u dobrom raspoloženju krenu prema Tvrđavi sv. Mihovila.

Gospodar otoka jedinstven je projekt kojim se namjerava promovirati novi turistički brend Avantura otok. Organizaciju potpisuju Triatlon klub Zadar, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko. Partneri su Škola trčanja Zadar, LAG Mareta i brojne udruge iz Preka. 

Za sve prijavljene kandidate osiguran je besplatan prijevoz iz Zadra, a brod Barba Ive kreće iz Preka u 15 sati. Program Gospodara otoka obogaćen je brojnim popratnim sadržajima. Tako je u 9 sati ujutro u središtu Preka otvoren Sajam otočnih proizvoda, održat će se natjecanje u karaokama, a posjetitelji će moći zaplesati uz Udrugu TIM i školu Zumbe. Za zabavni dio programa bit će zaduženi Toto i kraljice.

Kako je bilo na startu, pogledajte u FOTOGALERIJI