Više od 200 sudionika na drugom izdanju Gospodara otoka

Više od 200 sudionika na drugom izdanju Gospodara otoka

PREKO – U subotu, 20. svibnja 2017. godine održat će se drugo izdanje projekta ”Gospodar otoka – uspon na sv. Mihovil”, koji se sastoji od dvije discipline – natjecateljska utrka te rekreativno hodanje/šetnja. 

Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se namjerava promovirati novi turistički brend Avantura otok. Organizaciju potpisuju Triatlon klub Zadar, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko. Partneri su Škola trčanja Zadar, LAG Mareta i brojne udruge iz Preka. Zaključno s četvrtkom, 18. svibnja, prijavilo se više od 200 natjecatelja, otkrio je Ivan Gobin iz Triatlon kluba Zadar.

– Iznimno smo zadovoljni jer imamo dvostruko više sudionika u odnosu na prvo izdanje Gospodara otoka. S dobrim dojmovima koje će sudionici zasigurno ponijeti iz Preka, vjerujem da će se broj sudionika povećavati iz godine u godinu. Moram posebno pohvaliti Turističku zajednicu Općine Preko, kao i samu općinu na velikoj pomoći oko organizacije ovog natjecanja, dodao je Gobin.

Za sve prijavljene kandidate osiguran je besplatan prijevoz iz Zadra. Brod Barba Ive kreće s Branimirove obale u 8 sati, a povratak je previđen u 15 sati. Program ‘Gospodara otoka’, osim spomenutih disciplina, bit će obogaćen brojnim popratnim sadržajima. Tako će od 9 sati ujutro u središtu Preka biti otvoren Sajam otočnih proizvoda na kojem će se predstaviti desetak proizvođača i udruga iz otoka Ugljana i Pašmana. Održat će se natjecanje u karaokama, a posjetitelji će moći zaplesati uz Udrugu TIM i školu Zumbe. Za zabavni dio programa bit će zaduženi Toto i kraljice.

– Program Gospodara otoka je sadržajan i vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe, od domaćih stanovnika do gostiju našeg otoka. Jedan od glavnih ciljeva je promocija glavne otočne atrakcije – Tvrđave sv. Mihovila, za koju pripremamo projekt obnove i uređenja, rekao je direktor TZ Preko Ante Brižić.

 
Program Gospodara otoka:
07:30 Okupljanje i preuzimanje brojeva, brod Barba Ive, Branimirova obala
08:00 Polazak iz Zadra
09:00 Sajam otočnih proizvoda
09:30 Start utrke
10:00 Toto i kraljice
10:30 Zaplešimo uz Udrugu TIM
10:45 Natjecanje u karaokama
11:45 Toto i kraljice
12:00 Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana
12:30 Zumba za djecu i odrasle
13:00 Proglašenje pobjednika
13:30 Toto i kraljice
15:00 Povratak u Zadar
 
Detaljnije na Facebook stranici Avantura otok