Općina Preko potpisala ugovor o katastarskoj izmjeri Poljane

Općina Preko potpisala ugovor o katastarskoj izmjeri Poljane

POLJANA – Načelnik Općine Preko Karlo Novoselić, predsjednik uprave tvrtke Geoprojekt Branko Manojlović i direktor tvrtke CADCOM Vedran Car potpisali su u četvrtak aneks ugovora o Katastarskoj izmjeri Općine Preko, za područje naselja Poljana.

Ukupna vrijednost radova iskazanih u aneksu ugovora iznosi 529.000 kuna, 60 posto sufinancira Državna geodetska uprava, a ostatak Općina Preko. Već sljedeće godine, najavio je načelnik Novoselić, izmjera kreće dalje, za područje katastarskih općina Lukoran i Ugljan.

Prema riječima Branka Manojlovića iz Geoprojekta, radovi će početi 29. svibnja i taj tjedan u poslijepodnevnim satima u poljanskoj školi organizirat će se zbor mještana kako bi svi na vrijeme bili upoznati s pojedinostima izmjere. 

– Drago mi je što je Općina Preko prepoznala važnost nastavka katastarske izmjere jer se danas ne može ni kupiti ni prodati nekretnina bez čistih vlasničkih listova. To je dobro i za općinsku upravu jer se i nijedan infrastrukturni projekt ne može prijaviti na natječaj za povlačenje novca iz fondova bez riješenih vlasničkih odnosa, objasnio je Manojlović te dodao kako će se uskoro na području Poljane tvoriti privremeni ured  u kojemu će stanovnici svakodnevno moći dobiti odgovore na eventualna pitanja o provedbi izmjere. Vlasnici zemljišta svoje će parcele trebati obilježiti na propisan način naveden u promidžbenom materijalu koji će moći dobiti u privremenom uredu.

Katastarska izmjera Poljane obuhvatit će 261 hektar površine, 4217 katastarskih čestica, 2,4 km obale, tj. pomorskog dobra, i 615 zgrada. Najveći dio terenskog posla obavljat će se u dva, tri ljetna mjeseca, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja godine.