Otočne mažoretkinje plasirale se na Europsko prvenstvo

Otočne mažoretkinje plasirale se na Europsko prvenstvo

PREKO – Udruga Zadarske mažoretkinje i mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana sudjelovale su prošli vikend na 21. Prvenstvu Republike Hrvatske u Karlovcu koje se održalo pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. 

Zadarske mažoretkinje osvojile su plasman u neformaciji kadeta, Laura Kurta šesto mjesto, i u juniorima, Veronika Dian, također šesto mjesto, te osigurale odlazak na Europsko prvenstvo koje će se održati 9. i 10. rujna u Laškom u Sloveniji.

Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana osvojile šesto mjesto u formaciji seniora te također plasirale na Europsko prvenstvo – Bernarda Klarin, Anđela Perin, Marina Šljivac, Martina Tolja, Ana Mušćet, Dina i Izabela Bobić. Osim toga, ugljanske i pašmanske mažoretkinje dobile su priznanje od Hrvatskog mažoret saveza – Srebrne  mažoretkinje u 2017. godini.

Bernarda Klarin iz Preka osvojila je u neformaciji peto mjesto, Marina Šljivac s otoka Pašmana četvrtomjesto te su također u neformaciji osigurale odlazak na EP u Sloveniji.

Predsjednica i voditeljica Udruge Zadarske mažoretkinje i mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana Željka Vitlov zahvaljuje na podršci i potpori općinama Pašman, Preko, Kali, Kukljica, Gradu Zadru, Udruzi Kualjska mladost jer bez njih ne bi mogle otići na prvenstvo.  

Na državnom prvenstvu u Karlovcu sudjelovalo je 1000 mažoretkinja iz 18 gradova.