Dokumentarac “Ošljačka saga” nagrađen na festivalu u Berlinu

Dokumentarac “Ošljačka saga” nagrađen na festivalu u Berlinu

PREKO – Dokumentarni film iHrvatske radiotelevizije “Ošljačka saga” autorice Tanje Kanceljak dobio je drugu nagradu na festivalu Das goldene Stadttor – The Golden City Gate 2017. u Berlinu. 

– Iznimno sam sretna što je “Ošljačka saga” prepoznata na ovome festivalu i što je dobila drugu nagradu. Snimanje dokumentarca bio je izvanredan događaj i vjerujem kako smo u deset dana snimanja uspjeli osjetiti duh otočnoga života i prenijeti ga gledateljima filmom i glazbom glavnoga junaka Davora Valčića i njegova, sada već bivšega, sastava Postolar Tripper. Davor pjeva o ljudima kojih više nema i od zaborava u stihovima čuva uspomenu na neko bivše vrijeme. Sretna sam što je to osjetio i prepoznao i međunarodni žiri u Berlinu, istaknula je scenaristica i redateljica film Tanja Kanceljak, kojoj je priča o Ošljaku bila dugogodišnja želja i neizmjerno je sretna što je svoju zamisao uspjela prenijeti na film.

Podsjetimo, dokumentarac “Ošljačka saga” sniman je u ožujku prošle godine, u kolovozu je imao pretpremijeru na Ošljaku, potom u Preku u POU Dom na žalu, a prikazan je i u sklopu zadarskoga Avantura Film Festivala.

Gledatelji Hrvatske televizije film će imati prigodu još jedanput pogledati tijekom ljetnih mjeseci, a u svakome im je trenutku dostupan i putem multimedijske usluge HRTi. Scenaristica je i redateljica Tanja Kanceljak, asistentica redateljice Snježana Kundija Purgarić, snimatelj Dražen Lipka, montažer Matija Zajec, majstor tona Damir Tepeš, majstor svjetla Gordan Abramović, a glazbu potpisuje glazbeni sastav Postolar Tripper.

Das goldene Stadttor – The Golden City Gate 2017. festival je turističkoga filma koji se već 14 godina održava pri Međunarodnome turističkom sajmu u Berlinu i dio je međunarodne udruge turističkih filmskih festivala CIFFT.