Poljanci oduševili Pokupsko i don Antuna Pećara

Poljanci oduševili Pokupsko i don Antuna Pećara

PREKO – Članice i članovi kulturno umjetničkog društva Sv. Mihovil iz Poljane vikend uoči Cvjetnice posjetili su svojeg bivšeg župnika don Antuna Pećara u novoj župi Pokupsko u jugoistočnom dijelu Zagrebačke županije, gdje su nakon nedjeljne mise izveli svoj oratorij ‘Muka čovika na škoju’.

Prepuna crkva Uznesenja blažene djevice Marije oduševljeno je pozdravila goste iz Poljane koji su potvrdili kvalitetu i još jednom dobili ovacije za svoj emotivni nastup.

– Stvarno smo ugodno iznenađeni dobrodošlicom koju smo doživjeli u Pokupskom. Domaćini su nas primili vrlo srdačno i možemo biti ponosni što smo na lijep način prezentirali baštinu Poljane i cijelog našeg otoka. Posebno zahvaljujem našem bivšem župniku don Antunu Pećaru koji nas je pozvao u Pokupsko i s ponosom svojim novim župljanima govorio o povezanosti s našim KUD-om i župom Sutomišćica-Poljana, rekla je predsjednica KUD-a Sv. Mihovil Biserka Perić.

Na poziv KUD-a Sv. Mihovil u Pokupskom su bili i Ante Brižić, direktor TZ Preko i Ante Župan, voditelj odsjeka za EU fondove i razvoj u Općini Preko koji su s načelnikom Općine Pokupsko Božidarom Škrinjarićem razgovarali u mogućnostima suradnje na kulturnim i turističkim projektima.