Brzom intervencijom DVD-a Preko ugašen požar na Domu u Lukoranu

Brzom intervencijom DVD-a Preko ugašen požar na Domu u Lukoranu

LUKORAN – Oko 12.30 sati na krovištu Društvenog doma u Lukoranu izbio je požar! Vatru su primijetili stanovnici obližnjih kuća i obavijestili DVD Preko, čijih je desetak pripadnika odmah izašlo na teren.

– Požar je zahvatio krovište zapadnog dijela zgrade, iznad ambulante i gostionice. Kako su na krovištu stare, drvene grede, vatra se relativno brzo širila, ali već za 15-ak minuta mi smo požar stavili pod kontrolu. Došli su i pripadnici DVD-a Pašman te Javne vatrogasne postrojbe Zadar, s kojima smo još dodatno pregledali cijeli prostor. Očevid traje i tek sutra ili prekosutra znat će se pravi uzrok požara. Teško je nagađati što je moglo izazvati požar jer na tavanu nije bilo električnih instalacija. Dimnjak se nije zapalio jer nitko u prizemlju nije ložio peć. Sumnja se da je vatra možda čak i podmetnuta, kazao nam je zapovjednik DVD-a Preko Božidar Ivanov.  

Sličnog je mišljenja i Marino Sandalić, koji je s kolegama iz komunalnih tvrtki Obala i parkovi i Ugljan također pomagao u gašenju požara. Prema njegovim riječima, nije isključeno da je netko prijepodne bio na tavanu i slučajno ostavio neugašen opušak, a kako je bilo dosta staroga papira, buknula je vatra. Kolika je materijalna šteta, znat će se tek kad očevid bude završen. Od vode prilikom gašenja požara natopljeni su zidovi u ambulanti tako da se ona sigurno nekoliko dana neće moći koristiti.