U čast Joji Ricovu, u Kalima pjesnički susreti čakavske poezije

U čast Joji Ricovu, u Kalima pjesnički susreti čakavske poezije

PREKO – Društvo hrvatskih književnika Zagreb u utorak, 14. veljače u 12 sati organizira komemoraciju za Joju Ricova, koji je preminuo 23. siječnja. Na komemoraciji će se predstaviti i njegova knjiga “Mirotvorac kozmosa” objavljena neposredno prije autorove smrti.

Ujedno, kako je objavio Zadarski list, Hrvatsko književno društvo, na prijedlog Nikole Šimića Tonina, u suradnji s Narodnom knjižnicom u Kalima, planira pokrenuti pjesničke susrete čakavske poezije, u čast Joji Ricovu, te ujedno njegovim imenom i nazvati pjesničku nagradu koja bi se i dodjeljivala u Kalima. Tiskao bi se i Zbornik susreta u svrhu poticanja i očuvanja stvaranja na čakavici i čakavice općenito. Hrvatsko književno društvo, Ogranak Zadar predložit će Povjerenstvu za imenovanje ulica i trgova Grada Zadra da jedna ulica u Zadru dobije ime po tome velikome književniku i čovjeku.

Na komemoraciji će govoriti Božidar Petrač, predsjednik DHK, Cvjetko Milanja, priređivač knjige, i Ivica Matičević, urednik knjige. Odabrane stihove kazivat će dramska umjetnica Perica Martinović.
 
Fotografija Zadarski list