U Novu godinu s novim plovidbenim redom za lokalne linije

U Novu godinu s novim plovidbenim redom za lokalne linije

PREKO – S prvim danom Nove godine na snagu stupa novi plovidbeni red za lokalne trajektne, brodske i brzobrodske linije, koji će vrijediti do 1. lipnja.

Većina linija doživjela je tek neznatne, kozmetičke promjene, ali ono što je najvažnije – nije se mijenjala učestalost. Tako će trajekt na liniji 431 Gaženica – Ošljak – Preko imati 30 povratnih linija, a brodska 431A Zadar – Preko od ponedjeljka do petka 18, subotom deset i nedjeljom 12. Nažalost, želje i molbe otočana da na brodskoj liniji Zadar – Preko posljednji brod iz Zadra, barem ljeti, isplovljava oko ponoći, nisu uslišene. I dalje će oni koji idu u večernji provod morati ili pričekati prvu jutarnju liniju u 5.45 sati ili se vratiti brodom u 22.15, odnosno trajektom iz Gaženice u 00.30 sati.

U predsezoni, od 2. do 29. lipnja trajekt će imati 34 povratna isplovljavanja, u visokoj sezoni od 30. lipnja do 3. rujna 36 povratnih linija. Brodom će se u predsezoni od Zadra do Preka, radnim danom, moći 20 puta, subotom subotom 12, a nedjeljom 14 puta. U srcu sezone brod će radnim danom isplovljavati 22 puta, subotom 14, a nedjeljom 16 puta.

Podsjetimo, Vlada je 13. sjednici donijela odluku o 56 linija državnih linija, od kojih se održavaju 52, od čega 25 trajektnih, 15 brzobrodskih i 12 brodskih linija, koje održava 13 brodara s ukupnom flotom od 77 brodova. Novom odlukom dvije linije koje su do sada bile sezonskog karaktera postaju cjelogodišnje, a to su dužobalna linija Rijeka – Dubrovnik, izvan sezone jednom tjedno, u sezoni dvaput tjedno, te linija Pula – Zadar preko Silbe, izvan sezone jednom, u tzv. niskoj sezoni dvaput i u visokoj pet puta tjedno.

Detaljan plovidbeni red koji stupa na snagu 1. siječnja 2017. za trajektnu liniju Zadar – Ošljak – Preko možete pogledati OVDJE

Detaljan plovidbeni red za brodsku liniju Zadar – Preko pogledajte OVDJE

Detaljan plovidbeni red za trajektnu liniju Biograd – Tkon pogledajte OVDJE, a kompletan plovidbeni red za sve linije možete pronaći OVDJE