Dokumentarni film “Ošljačka saga” premijerno na 1. programu HTV-a

Dokumentarni film “Ošljačka saga” premijerno na 1. programu HTV-a

PREKO – U petak, 23. prosinca, u 18.04 sati, na 1. programu HTV-a bit će premijerno prikazan dokumentarni film “Ošljačka saga” redateljiceTanje Kanceljak.

Kroz priču o Davoru Valčiću i grupi Postolar Tripper, Tanja Kanceljak ispričala je intimnu i toplu priču o Lazaretu i njegovim ljudima. O generacijama Valčića koji iznad svega, bez obzira na to gdje trenutačno jesu, ljube svoj školj i sanjaju o povratku u njegovo okrilje. Jer on je sjecište putova koji nas vraćaju u prošlost i određuju budućnost. On je „final escape“, kako je na kraju filma ustvrdio Davor Valčić, frontman Postolara, koji je trajno “zaražen i nadahnut” otokom svojih predaka.

Dokumentarni film „Ošljačka saga“ portretira Davora Valčića, koji je na Lazaretu odrastao i slušao štorije bake, djeda i anegdote susjeda. Većinu je zapisao, opjevao i one danas žive kao hitovi grupe Postolar Tripper. U filmu upoznajemo malobrojne stanovnike Ošljaka, a neki od njih spominju se i u Davorovim pjesmama. Iako ih više nema, ostali su živjeti u stihovima.

Ekipa HTV-a, u kojoj su bili snimatelj Dražen Lipka, majstor tona Damir Tepeš, majstor svjetla Gordan Abramović i asistentica redateljice Snježana Kunsija Purgarić, boravila je na Ošljaku ovog proljeća i u deset dana snimila više od 30 sati materijala. Film traje 51 minutu, a pretpremijerno je prikazan u kolovozu na Ošljaku i u Preku.